Svjedodžba ili potvrda?

Svjedodžbe se dodjeljuju maturantima koji u ovoj godini završavaju zadnju godinu srednje škole ili prošle godine nisu pisali državnu maturu iz opravdanih razloga. Za dodjeljivanje svjedodžbi uvjet su položeni obvezni predmeti.

Pristupnici koji su polagali izborne predmete, učenici strukovnih škola, umjetničkih programa, stariji maturanti ili pristupnici sa završenim stranim srednjim školama nakon položenih ispita državne mature dobit će potvrde o položenim ispitima.

LJETNI ROK: 23.7.2021.

JESENSKI ROK: 17.9.2021.

Ovogodišnji maturanti

Ovogodišnji maturanti svoje svjedodžbe i potvrde preuzimaju u školi. Svaka škola objavit će na svojim stranicama datume i vrijeme kad će organizirati dodjele svjedodžbi i potvrdi. Ako u školi ne možete pronaći svjedodžbu ili potvrdu, provjerite na stranici Postani student > Moji podatci > Zaduženja i uplate dugujete li neki iznos za pisanje ispita. Ako su sva zaduženja podmirena jesi sliku uplatnice pošaljite na e-mail: uplata@centarmature.hr .

Ostali pristupnici

Ostali pristupnici potvrde o položenim ispitima preuzimaju u NCVVO-u od datuma utvrđenog kalendarom. Potvrde se mogu preuzeti prema utvrđenom rasporedu koji se objavljuje na web stranici Centar mature ili naknadno uz dogovor na našoj adresi. Ako je potrebno možete zatražiti i slanje potvrda poštom na način koji će biti opisan u obavijesti.